Weergave:


Bezig met laden...

Koffie zonder bijsmaak…

De basis voor onze 80days koffie is onze koffie uit Nepal. Voor onze melanges hebben we ook andere ontwikkelingslanden uitgekozen. 80days kiest er voor om de koffie direct van lokale boeren te kopen. We hebben een goede relatie met de koffieboeren in Nepal, maar ook (via onze partners) met de koffieboeren in andere landen. We willen hen niets anders geven, dan een eerlijke prijs. We zijn niet zo geïnteresseerd in ‘keurmerken’ maar wel in de kwaliteit van koffie en de kwaliteit van het leven van de koffieboer. Door direct af te nemen van de boeren, komen er geen schakels tussen waardoor de prijs eerlijk blijft en onze koffie geen ‘bijsmaak’ heeft. Ook hebben we zicht op het gehele koffieproces omdat een deel van ons team in Nepal woont en werkt en de plantages met regelmaat bezoekt. Ben je toch geïnteresseerd in ‘keurmerken’? Dan hebben we het zojuist over ‘direct trade’ koffie gehad. (Zo! heb je ook weer een mooi verhaal morgen voor tijdens je koffiepauze ;-))

Onze koffie wordt gebrand bij gespecialiseerde coffee roasters in Veenendaal en Amsterdam. Ze hebben een hart voor mens en milieu en zijn nauw betrokken bij ons werk. Samen zijn we gebrand op verse koffie.

 

Een land van uitersten

Nepal is een prachtig land met een geweldige natuur en een rijke cultuur. Maar ook een land met een keerzijde; Nepal behoort tot één van de armste landen ter wereld. Er is weinig werkgelegenheid en daarom zijn meer dan twee miljoen Nepalezen hun geld aan het verdienen in het buitenland en laten hun gezin, voor soms jaren, achter in Nepal. Saoedi-Arabië, Koeweit, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten zijn populaire landen waar de boeren heen trekken.

Bij het zoeken naar een baan zijn de Nepalezen overgeleverd aan uitzendbureaus en tussenpersonen die vaak grote winst behalen op het ‘wegzetten’ van de Nepalese migranten. De migranten zijn in de meeste gevallen mannen. Ze gaan leningen aan om de overtocht te kunnen betalen. De laag betaalde banen bevinden zich in de volgende sectoren: bouw, industriële productie, restaurants, supermarkt, tuinieren, taxi en schoonmaak.

Wat doet 80days?

80days geeft de boeren de benodigde middelen om koffie van goede kwaliteit te verbouwen. De boeren brengen hun land en arbeid in en 80days garandeert dat ze de koffiebessen tegen een eerlijke en goede prijs afneemt. Verder draagt 80days zorg voor het proces van koffiebes tot aan gebrande boon in Nederland. De optelsom van: direct trade + een goede prijs voor de boeren + een hoge kwaliteit koffiebonen = een feestje in jouw kopje, iedere dag! En, je koffie smaakt toch net even anders als je weet dat je daarmee families en gezinnen helpt. Toch?!.. Bij ons in elk geval wel!

Wat kan jij doen?

1. Kiezen voor 80days koffie
Met het kiezen van 80days koffie zorg je niet alleen dat 80days blijft bestaan, nog veel belangrijker: dat er blijvend werkgelegenheid gecreëerd wordt in Nepal. Dit kun je doen als individuele koffieliefhebber, maar zeker ook als bedrijf of organisatie. Lees meer over 80days koffie op je werk.

2. Het 80days verhaal verder vertellen
Je helpt ons enorm door het verhaal over onze koffie verder te vertellen. Gooi eens een balletje op, op je werk/school/sportclub/vriendengroep/kerk/ en familie over een nieuw koffiemerk dat je hebt ontdekt, met ook nog eens een goed verhaal. Het is onze grootste droom om, samen met jou, verder te kunnen bouwen aan betere leefomstandigheden en daarmee complete families en gezinnen in Nepal. Vind je het moeilijk om zo’n verhaal te starten? Hierbij wat openingszinnetjes die je op weg kunnen helpen:

  • “Wist je dat.., het proces van koffiebes tot aan jouw kopje koffie ongeveer 80 dagen duurt?”
  • “Wist je dat.., je met het branden van koffie je eigenlijk pas de smaak van de koffie bepaalt?”
  • “Ken je het boek: de wereld rond in 80 dagen? Het koffiemerk wat ik thuis drink, heeft daar onder andere hun inspiratie vandaan gehaald!”


Laatst bekeken producten

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.